ах вот как это теперь называется )))Цитата: Сообщение от Anna_PraydОтличный повод собраться с друзьями на "банош")
я. є такий заклад "деца у нотаря" там смачно готують й банош, й бограч.Цитата: Сообщение от Anna_PraydКто-нибудь пробовал?
я б сказав, що секрет баноша у відкритому вогні та свіжій бринзі))
нас не злякати. вас не спинити...
Андрій, он действительно такой вкусный как его расхваливают?
Anna_Prayd, та мені не дуже. бограч набагато цікавіше))
нас не злякати. вас не спинити...
прикольное заведение. С таким закарпатским колоритом и одесским юмором)Цитата: Сообщение от Андрійя. є такий заклад "деца у нотаря"
---------- Добавлено в 13:38 ---------- Предыдущее сообщение было размещено в 13:37 ----------
ушла гуглить)))Цитата: Сообщение от Андрійбограч набагато цікавіше))
---------- Добавлено в 13:54 ---------- Предыдущее сообщение было размещено в 13:38 ----------
Секрет шаленої популярності бограч-гуляшу в тому, що закарпатці готують його круглий рік на відкритому вогні незалежно від сезону:
Влітку – це справжнє гастрономічне свято на лоні природи, біля річки, у самому серці карпатських гір
Восени – в золоті падаючого листя, так і хочеться посидіти з друзями біля вогнища, та скуштувати запашного гуляшу з м’яким присмаком диму
Взимку – гаряча порція бограчу зігріє ваш організм та наповнить його калоріями. А ще додасть сили лижникам та любителям катання на санчатах
Навесні – коли зійде сніг і на лісових галявинах розцвітуть крокуси та підсніжники – час вирушати на Закарпаття. Бограч знову скликає та об’єднує друзів!
Бограч (самый простой рецепт)
сало сире - 200 гр
сало копчене - 100 гр
мясо свинне різне ( шия, шинка, ребра....), яке у вас є - 1 кг
мясо куряче різне ( стегна, крила і т. д. ) - 0,5 кг
різні копченості ( ковбаса різних видів, шпондер, мисливські ковбаски...) - 0,5 - 0,7 кг
картопля - 0,5 кг
помідори - 1 кг
перець солодкий червоний - 0,5 кг
перець гіркий гострий 1 шт
цибуля - 2 шт
морква - 1 шт
часник - 1 головка
зелень петрушки і кропу
сіль, перець, приправи ( лавровий лист, духмяний перець, паприка солодка мелена)
В розігрітому казанку топимо порізане сало сире і копчене.
Коли воно добре стопиться + часник цілими зубцями, порізану цибулю
потерту моркву.
Як все втушиться + все мясо, яке потрібно добре протушити і постійно помішувати...
Наступний етап - кидаємо помідори відділені від шкірки і порізані, а також порізаний соломкою перець. Ця вся суміш мяса, помідорів і перцю має добре протушитись.
Взагалі-то на сильному вогні це тушиться дуже швидко, приблизно 10 хв. хіба-що , якщо ваші хлопці погано працюють і вогонь слабенький, то треба хоча б 20- 30 хв . У нас хлопці молодці, тож бограч ми зварити швиденько))) Далі даємо порізані різні копченості, тоді кидаємо картоплю і доливаємо води. Вода має тільки покрити все густе і не більше.
Бограч має бути густий, тому що це ГУЛЯШ!!! Кидаємо гострий перець, сіль і приправи, нехай все наварюється... Коли картопля звариться - кидаємо зелень і бограч готовий!!!!
Смачного!!!!
Кухарські поради
• Щоб придати бограчу більш вишуканий смак, киньте в казанок невеличку гілку ялівцю або кілька його плодів
• При смаженні цибулі додайте чайну ложку цукру-піску. Солод швидко карамелізується і придасть страві певного аромату та забарвлення
• Після того, як присмажаться сало з цибулею та червоним перцем (паприкою), в цю суміш закарпатці люблять вмочувати шматки білого хліба – так званий «мачаний хліб». Це являється символічною закускою до півдеци (50 гр. горілки), поки готується основна страва
• Свіжі помідори завжди можна замінити томатною пастою, а ще краще – консервованим лечо (перець+помідори+цибуля)
• Бограч-гуляш (Bogracs), як правило, страва пікантна за смаком. Тому будьте уважні, щоб не «переборщити» з гострим перцем. Якщо на «Бограч PARTY» є малеча, не забувайте про неї, дітям не завжди смакують гострі страви
Последний раз редактировалось Anna_Prayd; 13.02.2014 в 14:57.
А це шо таке?Цитата: Сообщение от Anna_Praydялівцю
мы когда то на море дикарями ездили и готовили такое блюдо.А вот теперь и название узнал)))
Anna_Prayd, а що у вас ялівець не вирощують?
нас не злякати. вас не спинити...